Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Λογοτεχνική Βραδιά παρέα με τις Εννιά Γοργόνες: Ο Χρήστος Αντωνίου για το Γιώργο Σεφέρη


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, 

σας προσκαλούμε σε μια λογοτεχνική βραδιά στην εκδήλωση που θα γίνει στο ΑΙΤΙΟΝ (Τζιραίων 8 - 10, κοντά στο μετρό "Ακρόπολη"), την Παρασκευή 9 του Μαΐου, στις 7 το βραδάκι. 

Μαζί με τον Μιχάλη Μερακλή και την Ανθούλα Δανιήλ ο ποιητής Χρήστος Αντωνίου μιλά για το βιβλίο του και διαβάζει ποίηση. 


http://www.maistros.info/shop/index.php?productID=228


Θα χαρούμε με την παρουσία σας!

---------------------------------------------------------------------------------------

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα

Με αφορμή ορισμένα σεφερικά ποιήματα ο Χρήστος Αντωνίου εκθέτει στο βιβλίο του αυτό το όραμα, αποκαλύπτει την κριτική του διπλωμάτη και ποιητή Σεφέρη για όσους διαχειρίστηκαν με απερισκεψία τα ελληνικά πράγματα στην εποχή του μεσοπολέμου, περιγράφει την απέχθεια του ποιητή για τη μεταξική δικτατορία και την απόγνωσή του από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και την οργή του για την απριλιανή δικτατορία. Φωτίζει έτσι από πολλές πλευρές το τόσο σημαντικό για τον σύγχρονο ελληνισμό σεφερικό έργο.
Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι καταξιωμένος μελετητής του σεφερικού έργου, δρ. Φιλολογίας και ποιητής. Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και άσκησε καθήκοντα Διευθυντή Λυκείου και Σχολικού Συμβούλου. Δίδαξε σε κέντρα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και στο Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών. Εξέδωσε έξι ποιητικές συλλογές. Συνεργάστηκε με διάφορα, εκπαιδευτικού κυρίως περιεχομένου, περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου